För min första cigarrecension har jag valt att recensera en Te-Amo No. 4 Maduro från Mexico. Jag har tidigare aldrig puffat en Te-Amo så det ska bli intressant att se vad den har att erbjuda. Jag ska ärligt säga att jag inte har några större förväntningar på den här cigarren, eller andra cigarrer från Mexico. Det är en förutfattad mening som jag kanske får omvärdera, vem vet. Jag ber er också att ha i åtanke att jag är glad amatör och ingen expert och att detta är mitt första försök till cigarrecension.

cigarr te-amo hel

cigarr te-amo huvudCigarrecension Te-Amo No. 4 Maduro

[twocol_one]

Detaljer:

Format: Petit Corona
Längd: 5
Ring: 42
Röktid: ca. 45-50 min
Styrka: Mild-medium
Smak: Medium
Pris: 38 kr
[/twocol_one][twocol_one_last]

Tobak:

Ursprungsland: Mexico
Inlaga: Mexico
Omblad: Mexico
Täckblad: Mexico, Colorado Maduro
[/twocol_one_last]
[divider_flat]

Innan jag tänder cigarren

Cigarren ser bra ut vid en första anblick tycker jag. Täckbladet är mörkt och lätt oljigt med rätt tydliga bladvener men i övrigt jämt och fint. När jag luktar på cigarren så är det höskulle som dyker upp direkt i mitt huvud. Så där som det luktar när man precis har kört in höet på skullen. Cigarren känns välrullad och jag hittar inga svampigheter som skulle kunna tyda på att den är ojämnt fylld. Efter att jag snoppat cigarren tar jag ett kalldrag och där finns höskullen igen men cigarren känns något trög i draget. Vi får se hur det påverkar puffupplevelsen.

Första tredjedelen

Efter att jag tänt upp cigarren och tagit ett par inledande puffar känner jag av trevliga kaffetoner i smaken. Jag tycker mig även kunna känna en aning choklad/kakao i bakgrunden. Kanske det också finns något nötaktigt som gömmer sig långt bak. Cigarren utvecklar bra med rök och det tröga draget verkar inte påverka puffningen nämnvärt så här långt. Efter några puffar börjar cigarren att brinna snett, men som tur är rätar detta till sig efter en stund och den brinner rakt igen.

Andra tredjedelen

När jag kommer in på den andra tredjedelen av cigarren så avtar kaffetonerna något samtidigt som styrkan tilltar något. Jag tycker mig börja känna en antydan till pepprighet som ett trevligt tillskott i smaken. Smaken blir även fylligare här tycker jag och fyller munnen på ett trevlig sätt. Nu brinner cigarren rakt och fint och det finns ingen antydan till snedbrand.

Sista tredjedelen

När jag nu kommit in på sista tredjedelen ökar styrkan ytterligare något, dock inte så att det blir för mycket i min smak. Här kommer också toner av någon form av krydd- eller örtighet in. De är inte konstant utan kommer och går. Jag kan inte sätta fingret på det, men något är det. Pepprigheten tilltar ytterligare något och kaffetonerna blir svagare. En mer ren tobakssmak har hittat fram också.

Sammanfattning

Till att börja med så får jag omvärdera min förutfattade mening om Mexikanska cigarrer, åtminstone vad det gäller den här cigarren. Det här var en trevlig upplevelse och jag tycker cigarren utvecklade sig på ett bra sätt under puffningen. Cigarren är absolut inte endimensionell, men är heller inget under av komplexitet, men för de 38 kronor cigarren kostade tycker jag man får bra valuta för pengarna. Förutom snedbranden i början brann cigarren sedan bra och problemfritt hela vägen. Askan var ljusgrå och något flikig men hängde kvar ganska bra.

Te-Amo No. 4 Maduro

Mitt betyg:

3 / 5 stars      

Lämna ett svar