Den här gången kommer jag att recensera en cigarr från Don Pepin Garcia. Den cigarr jag ska recensera den här gången är en My Father Le Bijou 1922, som är en petit robusto till storleken. Jag har bara puffat ett par cigarrer från Don Pepin Garica tidigare. Den ena var en Blue Label Imperiales som var bra och en Flor de Las Antillas Toro som var riktigt bra. Jag har sett att många ger den här cigarren bra betyg så jag har vissa förväntningar på den.

My Father Le Bijou 1922

my father le bijou 1922my father le bijou 1922 4[twocol_one]

Detaljer:

Format: Petit Robusto
Längd: 4,5
Ring: 50
Röktid: ca. 50 min
Styrka: Medium-Full
Smak: Mild-Medium
Pris: 79 kr
[/twocol_one][twocol_one_last]

Tobak:

Ursprungsland: Nicaragua
Inlaga: Nicaragua
Omblad: Nicaragua
Täckblad: Nicaragua
[/twocol_one_last]
[divider_flat]

Innan jag tänder cigarren

När jag luktar på cigarren så känner jag lite lukt av stall och hö. Täckbladet är matt och lätt oljigt med tunnare vener till utseendet och har djup brun färg (Oscuro). Cigarren känns välgjord och det finns inga svampiga punkter vad jag kan känna. När jag drar ett torrdrag känner jag en aningens smak av hö, i övrigt ganska intetsägande. Jag konstaterar också att draget är bra med lagom motstånd i mitt tycke.

Första tredjedelen

Direkt känner jag att det är bra styrka i cigarren, medium-full skulle jag vilja påstå. Vidare känner jag en  aning sötma och toner av kakao, dock är det inte mycket till kropp här tycker jag. Det smyger även fram en aning läder i smaken. Cigarren brinner bra med tät och fin vit aska. Styrkan avtar något i slutet av den här delen samtidigt som lite smak av tobak hittar fram.

Andra tredjedelen

När jag kommer in på den andra tredjedelen så är styrkan oförändrad. Även här finns det toner trä som kommer fram. Jag tycker mig också känna något fruktigt långt bak. Nu har cigarren börjat  brinna lite ojämt. Nu känner jag en svag aning av ört eller krydda samtidigt som en viss pepprighet träder fram.

Sista tredjedelen

När jag kommer in på sista tredjedelen brinner den fortfarande något ojämt. Nu dyker det upp lite smak av trä igen men jag tycker den mest smakar rök. Även här finns en aning av pepprighet. Tyvärr blir snedbrand större nu. En ton av citrus tycker jag mig förnimma långt bak. Nu brinner cigarren så snett så jag är tvungen att ge den en touch up för att räta till det hela. Smaken av peppar tilltar något nu och det dyker upp toner av läder. Den brinner nu rakt tills jag är klar med den.

Sammanfattning

Tyvärr måste jag säga att den här cigarren inte levererade riktigt vad jag hade förväntat mig. Den avgav lagom med rök tycker jag men jag hade förväntat mig mer smak, en större kropp helt enkelt. Jag tycker ändå att cigarren är helt ok och jag skulle ha gett den en 3 i betyg om det inte vore för snedbranden. Tack vare snedbranden får den bara 2,5 i betyg av mig.

My Father Le Bijou 1922

Mitt betyg: 

2.5 / 5 stars      

Lämna ett svar