La Rica Perfecto Maduro är en cigarr och ett märke jag inte har provat tidigare så det ska bli spännande och se vad det här är. För egen del föredrar jag madurocigarrer där maduron inte dominerar utan lite mer finstämt tillför en pikant del till övriga smaker.

la rica perfecto maduro

la rica perfecto maduro headLa Rica Perfecto Maduro

[twocol_one]

Detaljer:

Format: Perfecto
Längd: 5
Ring: 53
Röktid: ca. 55 min
Styrka: Mild
Smak: Medium
Pris: 45 kr
[/twocol_one][twocol_one_last]

Tobak:

Ursprungsland: Nicaragua
Inlaga: Nicaragua
Omblad: Sumatra
Täckblad: Brasilien
[/twocol_one_last]
[divider_flat]

Innan jag tänder cigarren

När jag luktar på cigarren så luktar det ungefär som när en häst har pissat i halmen i stallet. När jag tar ett kalldrag känner jag toner av färskt hö/nyklippt gräs. Cigarren är något trög i draget. Täckbladet är fint och cigarren känns välrullad.

Första tredjedelen

När jag har tänt cigarren och dragit ett par puffar så känner jag toner av kaffe. Den har också det som för mig är en typisk madurosmak. Efter en stund kan jag förnimma en aning kakao långt där bak. Där finns också en svag tobakssmak med i bilden samt någon form av lätt kryddighet. Cigarren är relativt mild i styrka och medium i smak tycker jag. Den brinner bra och draget blir bättre. Askan är ljusgrå, jämn och fin och som hänger kvar bra.

Andra tredjedelen

När den andra tredjedelen tar vid ökar cigarren något i styrka. Smakerna är detsamma fortfarande utan någon större variation. Något trög i draget är den fortfarande men den avger relativt bra med rök. I slutet av den här delen tycker jag mig känna smaken av aningen läder eller trä långt bak. Jag upplever det som att det är täckbladet som ger den här cigarren det mesta av sin smak, i övrigt är det smak av tobak tycker jag.

Sista tredjedelen

Ökar aningen i styrka. Något fylligare i smak. Fortfarande något trög. Den brinner dock bra och avger bra med rök. Aningens aning pepprighet tillkommer utöver de smaker jag hittat tidigare.

Sammanfattning

Den här cigarren är ganska linjär och det är ingen större variation i smak under puffningen. Det är inte en cigarr man kan förvänta sig något särskilt spännande i från men den duger som vardagspuff och den smakar ok hela vägen. Dock tycker jag för egen del att det finns bättre alternativ till samma pris eller billigare till och med. Hade cigarren erbjudit lite större variation än den gjorde så hade den fått en trea i betyg, nu får den en tvåa av mig.

La Richa Perfecto Maduro

Mitt betyg: 

2 / 5 stars      

Lämna ett svar