Som jag skrev i min förra recension så har Don Pepin Garcia flera olika cigarrlinjer. Den här gången kommer jag att recensera en Don Pepin Garcia Blue Label Imperiales som är en Torpedo till formatet. Den här cigarren ska enligt tillverkarens webbplats vara ”full bodied”, den ska alltså ha rejäl smak. Det återstår att se om så är fallet. Blue Label är också den först tillkomna av de tre linjer som går under namnet Don Pepin Garcia. Linjen innehåller 6 vitolas samt en begränsad utgåva av Lanceros.

Don Pepin Garcia Blue Label Imperiales

don pepin garcia blue label imperialesdon pepin garcia blue label imperiales 2[twocol_one]

Detaljer:

Format: Torpedoo
Längd: 6.12
Ring: 52
Röktid: ca. 1 tim 5 min
Styrka: Medium – Full
Smak: Medium
Pris: 83 kr
[/twocol_one][twocol_one_last]

Tobak:

Ursprungsland: USA
Inlaga: Nicaragua
Omblad: Nicaragua
Täckblad: Corojo Nicaragua
[/twocol_one_last]
[divider_flat]

Innan jag tänder cigarren

Cigarrens täckblad är lätt oljigt och fint med några tunna vener. Den luktar en aning av mörk choklad från täckbladet. När jag luktar på foten känns doften av choklad lite tydligare. Konstruktionen på cigarren känns bra och den är välfylld.

Den här gången tänder jag cigarren innan jag klipper den. Använder man en torchtändare (jetflame är ett annat namn som förekommer) sägs det att man trycker in oförbränd gas i cigarren om den är klippt och det kan påverka smaken. Jag rostar foten sakta tills jag får en jämn och fin glöd. När glöden är bra klipper jag cigarren och börjar med att blåsa ut eventuell gas som kan ha kommit in i cigarren, sedan tar jag första puffen.

Första tredjedelen

Den här cigarren börjar med bra styrka och jag känner smak av läder och lite ceder. Draget är bra tycker jag. Nu tittar det även fram toner av örter. Cigarren avger rätt bra med rök men inte så mycket jag skulle önska. Nu minskar styrkan något och örtsmaken blir mer framträdande. Här kommer det också fram en svag aning av sötma. Toner av kaffe dyker upp. Smakerna tonar ut något och är nu inte lika tydliga, lite mer subtila. Så här långt har dock cigarren ändå en relativt fyllig smak. Den brinner bra och har en relativt fin, ljusgrå aska.

Andra tredjedelen

När jag kommer in på den andra tredjedelen spricker täckbladet från foten och ca. 1 centimeter upp. Som tur är har jag cigarrlim så jag kan rädda cigarren. Här tilltar sötman en del och det smakar lite mer läder. Jag hittar även lite smak av ceder. Tonerna av kaffe finns fortfarande kvar och det dyker även upp lite tobakssmak, samtidigt blir det mindre smak av läder. Här framträder även en ton av något jag inte riktigt kan sätta fingret på. Tonerna av ört lever kvar.

Sista tredjedelen

När jag kommer in på den sista tredjedelen är det fortfarande toner av läder, kaffe och örter samt en lätt sötma. I slutet av den här delen hittar även tobakssmaken fram igen och cigarren tilltar något i styrka. Någon större skillnad mot den andra tredjedelen kan jag dock inte uppleva förutom att styrkan ökar mot slutet.

Sammanfattning

Det här var en ok cigarr, dock med relativt liten komplexitet och utan större variation enligt mitt tycke. Den första tredjedelen var enligt min mening bäst. Även denna cigarr har en rejäl styrka som kan värt att ha i åtanke. Enligt mitt tycke är Don Pepin Garcia Black Label Robusto 1979 en trevligare och smakrikare upplevelse. Som jag skrev i början säger tillverkaren att cigarren ska ha full kropp, detta håller dock jag inte med om då jag upplever den mer som medium.

Don Pepin Garcia Blue Label Imperiales

Mitt betyg: 

3 / 5 stars      

Lämna ett svar

Fyll i svaret på talet: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.