Don Pepin Garcia har ett antal cigarrlinjer som han ligger bakom. Jag har tidigare provat några cigarrer ur deras linjer. Dock är det första gången jag provar en Don Pepin Garcia Black Label Robusto 1979.
Don Pepin Garcia har två stycken cigarrfabriker varav en ligger i Miami och den andra i Nicaragua. 2009 öppnade Don Pepin cin cigarrfabrik i Nicaragua med namnet My Father Cigar factory. Denna cigarrfabrik drivs av My Father Cigars inc, som är bolaget vilket familjen Garcia samlat hela sin industripark under. Don Pepin Garcia Black Label tillverkas i fabriken i Nicaragua.

Don Pepin Garcia Black Label Robusto 1979

don pepin garcia black label robusto 1979don pepin garcia black label robusto 1979 2
[twocol_one]

Detaljer:

Format: Robusto
Längd: 5
Ring: 50
Röktid: ca. 1 tim 15 min
Styrka: Medium – Full
Smak: Medium
Pris: 75 kr
[/twocol_one][twocol_one_last]

Tobak:

Ursprungsland: Nicaragua
Inlaga: Nicaragua
Omblad: Nicaragua
Täckblad: Corojo Nicaragua
[/twocol_one_last]
[divider_flat]

Innan jag tänder cigarren

När jag luktar på cigarren känner jag en tydlig lukt av kakao eller mörk choklad. Täckbladet är slätt och fint med några tunna vener. Cigarren känns välkonstruerad. Kalldraget bjuder på toner av hö och kakao. Draget känns enligt mitt tycke som nästan perfekt.

Första tredjedelen

De första puffarna börjar lite vasst och starkt men jag känner toner av ceder och en aning kanel. Efter cirka en centimeter avtar styrkan något till en mer behaglig nivå. Cigarren ger i från sig bra och fyllig rök vilket jag gillar. Nu känner jag något örtliknande i bakgrunden som träder fram. Cigarren brinner bra och någorlunda rakt så här långt. Askan är tät, fin och ljusgrå och den hänger kvar bra. En smak av kaffe visar sig nu svagt och även smaken av mörk choklad hittar fram men cedersmaken har här avtagit.

Andra tredjedelen

Smaken av ceder och choklad avtar och toner av örter dyker upp. Här framträder också en aning sötma. Vi det här laget har cigarren rätat upp sig och brinner rakt. Styrkan tilltar något samtidigt som någon mer subtil smak jag inte kan sätta fingret på hittar fram. Nu hittar jag lite mörk choklad igen samtidigt som smaken av örter tonar ut något. Jag förnimmer även en smak av vanilj nu.

Sista tredjedelen

Cedern gör sig påmind igen och toner av läder känns. Även lite kakao finns i bakgrunden. Smak av örter hittar fram igen. Här känner jag även en lätt smak av tobak. Ytterligare en ny subtil smak som jag inte kan placera hittar fram. Fortfarande finns det en lätt sötma med i bilden. Smaken av örter ökar lite grand och toner av vitpeppar dyker upp. Smaken av kakao tonar nu ut. I slutet spricker täckbladet lite på ett ställe men det stör inte. I de sista puffarna avtar sötman och smaken av vitpeppar ökar.

Sammanfattning

Det här var en god och trevlig cigarr tycker jag. Den är någorlunda komplex och har bra dynamik. Jag gillar även den svaga sötman som finns med under en stor del av tiden. Som jag skrev tidigare så avger cigarren bra och fyllig rök. Jag puffar gärna fler av den här cigarren. Med tanke på att det är rätt bra med styrka i den här cigarren så är den kanske inte något man ger sig på om man är ovan cigarrökare eller ovan med nikotin. För den nyfikne tycker jag absolut att den här cigarren är något som bör provas.

Don Pepin Garcia Black Label Robusto 1979

Mitt betyg: 

3.5 / 5 stars      

Lämna ett svar

Fyll i svaret på talet: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.