Den här cigarrecensionen handlar om Cucaracha Picadillo Maduro och det är en cigarr jag inte provat tidigare. Tidigare hette den här cigarren Chinchalero Picadillo Maduro men har nu bytt namn till Cucaracha. Historien om namnbytet har jag tyvärr inte tillgång till när jag skriver detta. Cucaracha är ett cigarrmärke som jag inte har någon större erfarenhet av. Jag har längre tillbaks puffat några enstaka Perla Maduro. Just nu kan jag inte riktigt dra mig till minnes hur de var.

cucaracha picadillo maduro helcucaracha picadillo maduro huvud

Cucaracha Picadillo Maduro

[twocol_one]

Detaljer:

Format: Rothschild / Short robusto
Längd: 4
Ring: 52
Röktid: ca. 50 min
Styrka: Mild
Smak: Mild
Pris: 28 kr
[/twocol_one][twocol_one_last]

Tobak:

Ursprungsland: Nicaragua
Inlaga: Honduras/Nicaragua
Omblad: Ecuador
Täckblad: Ecaudor?
[/twocol_one_last]
[divider_flat]

Innan jag tänder cigarren

Cigarren ser någorlunda välgjord ut när jag tittar på den. Täckbladet är jämt och utan allt för framträdande vener och det känns aningen oljigt. Doften påminner mig om den man kan känna i ett stall, och kalldraget jag tar efter att jag snoppat den ger ungefär samma upplevelse. Cigarren känns hårt rullad utan att jag kan känna någon svampighet. Trots att den känns hårt rullad är det dock inget problem med draget.

Första tredjedelen

När jag har tänt upp cigarren och dragit ett par puffar känner jag en smak av vad jag skulle säga är kaffekaramell. Den kaffekaramell jag tänker på är den som Kahls Kaffe har/hade. Jag vet inte om Kahls har den kvar idag, men den var i min mening väldigt god. Efter ytterligare några puffar konstaterar jag att cigarren brinner bra och den har en tät fin ljusgrå aska. Någon direkt styrka kan jag inte känna av här utan den är mild. Mild är den även i smaken då jag inte upplever något mycket mer än tidigare nämnda kaffekaramell.

Andra tredjedelen

När jag kommer in på den andra tredjedelen är kaffekaramellen fortfarande med och jag tycker mig känna en viss sötma. Cigarren som brunnit bra tidigare börjar nu visa en viss snedbrand. En viss pepprighet smyger också fram i det här läget. Kanske finns det också en svag aning av läder med i bilden. Pepprigheten tilltar något i slutet av den andra tredjedelen men cigarren visar tyvärr ingen större utveckling i övrigt. Glädjande nog så rätar snedbranden till sig.

Sista tredjedelen

Här tycker jag kaffekaramellen börjar gå mot smaken av smörkola men jag kan inte säga det bestämt. En viss förändring är det dock i smaken mot tidigare. Detta är tyvärr allt då denna cigarr inte utvecklas mer än så. Möjligen att jag kan skönja en aning trä mot slutet, men det är allt.

Sammanfattning

Cigarren brinner bra om vi bortser från den lilla biten snedbrand under andra tredjedelen. Den utvecklar också bra med rök hela vägen. Tyvärr som jag skrev tidigare så utvecklar sig cigarren inte speciellt mycket och det är fattigt på smaker. Styrkan förändras inte heller nämnvärt under resans gång vilket gör att jag tycker den blir lite tråkig. Jag skulle nog vilja säga att det här är en cigarr som passar bra för den som är ny på cigarrer och inte vill betala för mycket till att börja med. Den är mild både till styrka och smak vilket gör att även en oerfaren borde kunna puffa den utan att trilla av stolen. Möjligtvis kan den även passa under gräsklippning eller annat trädgårdsarbete då fokus inte ligger på cigarren. Allt detta tillsammans gör att mitt betyg blir endast en tvåa för den här cigarren.

Cucaracha Picadillo Maduro

Mitt betyg: 

2 / 5 stars      

Lämna ett svar